Tijd voor ontbijt

Zaterdag 20 februari 2010

In 2010 bestaat Scouting in Nederland 100 jaar. De grootste jeugd- en jongerenorganisatie van ons land viert deze mijlpaal met diverse nationale- en lokale jubileumactiviteiten waarvan de Zoetermeerse actie 'Tijd voor ontbijt!' er één is. 

De 4 Zoetermeerse Scoutinggroepen Ashanti, Impeesa, John McCormick en Pocahontas trakteerden alle 100(+)jarigen in Zoetermeer op een heerlijk ontbijtje.

Na het opmaken van het door sponsoring verkregen sierbord met een bolletje, krentenbolletje, plakje ontbijtkoek, dieetmargarine, hagelslag, jam, kaas, worst, pakje jus d'orange en een roos gingen een aantal explorers en hun begeleiding op pad.

Het bezoek van de scouts werd door de negen Zoetermeerse 100(+) jarige dames zeer goed ontvangen.

Naast het 100 jarig bestaan van de vereniging vierden de scouts op maandag 22 februari Baden-Powelldag, de verjaardag van zowel Robert Baden-Powell (de oprichter van scouting) als zijn vrouw Olave Baden-Powell, die beiden veel voor de scoutingbeweging betekend hebben.

                                 

Baden-Powelldag is een jaarlijkse feestdag binnen de internationale scoutingbeweging. Over de hele wereld denken dan zo'n 38 miljoen scouts eens extra aan elkaar en aan hun medemens.